INGREDIENSER:

  • 1 dl. skummemælk
  • 25 gram gær
  • 1/2 dl flydende margarine
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 dobbelt Daim, 56 gram
  • Cirka 350 gram hvedemel
  • 1 æggehvide

TILBEREDNING:

Lun mælken og opløs gæret heri. Tilsæt margarine, salt og æg.
Knus Daim, lettest i en plastikpose med en kagerulle eller kødhammer, og tilsat Daim og det meste mel.
Ælt dejen gode igennem, tilsæt evt. mere mel den skal være smidig , men ikke klistret – og lad den hvile et lunt sted i ca. en time tildækket.

Form dejen til boller, sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i cirka 20 minutter tildækket.
Pensel bollerne med æggehviden og bag dem midt i ovnen ved 225 grader til de er gyldne, ca. 15 minutter.

TIP:

Fastelavnsboller med Daim er også velegnet til en børnefødselsdag.